Kort Om Salt Art & Music, Sauna

SALT er et nomadisk kunstprosjekt med pyramidekonstruksjoner kalt “hesjer”, som er basert på tradisjonelle konstruksjonsmetoder langs kysten av Norge. Norge har en av verdens lengste kystlinjer og en gammel kystkultur der folket har fisket i enighet med naturen. Fiskerne satte opp fiskehesjer for å tørke fisken i vinden. Tørket fisk ga ikke bare mennesker næring, men ble også en eksportartikkel som har vært betydelig med tanke på byggingen av Norge.

De pyramidale strukturene er utviklet i samarbeid med arkitekten Sami Rintala. Árdna, Den Arktiske Pyramiden, Langhuset og Naustet gjør SALT til et unikt sted for opplevelser og refleksjon der et mangfold av mennesker kan samles for å oppleve kunst og diskutere dagens store utfordringer.

Havet er avgjørende for planetenes fremtid. Hvordan kan vi sikre et bærekraftig hav for fremtidige generasjoner? Hva kan vi lære av kystfolks evne til å leve med og ut av naturen? SALT ble første gang reist på Sandhornøya i Nordland i 2014. Prosjektet har siden besøkt Bergen og er nå i Oslo.

Sauna

På SALT har vi seks saunaer plassert på kaikanten ved Oslofjorden. Vi har bar med alle rettigheter, kaldkulp, dusj, toaletter og omkledningsrom. Du kan booke enkeltbilletter og bli med på en Sauna Session eller booke din egen badstue for en gruppe opptil 6 personer. Enkelte dager har vi også konserter og eventer i badstuen.