Spa – Å nyte uten å måtte yte

Spa har med tiden utvidet seg til å omfatte mer enn bare varme kilder og badstue. En Spa-opplevelse, kan være alt fra en halvtimes ansiktsmassasje til et lengre opphold på et spahotell med skreddersydd aktivitetsplan og behandling.

fra Roma til Holmsbu

Spa-begrepet har sitt utspring fra «salus per aqua» – SPA – som er latin og betyr «helse gjennom vann». Man tror at det var den romerske keiser Nero som først brukte utrykket.

I romerrikets storhetstid begynte utviklingen av en ny type badekultur, som var noe mer enn et vanlig badehus. Badehusene var sosiale samlingshus med gymnastikksaler, bibliotek, restauranter og samlingssaler og de romerske keiserne overgikk hverandre i å bygge de flotteste badehusene for å vise sin storhet.

Etter hvert som romerriket spredte seg utover store deler av Europa spredte også den romerske kulturen seg. Blant nybyggene som reiste seg i takt med den romerske fremmarsjen var nye og storslåtte badehus. Ofte ble disse badehusene lagt til områder med mineralrike og varme kilder. Så betydningsfulle var disse badene at flere byer i Europa bærer i dag navnene etter badehusene.

Selv om romerne tok med seg sine badetradisjoner til Europa respekterte de likevel de lokale tradisjonene. Derfor utviklet badene seg forskjellig – alt etter hvor i Europa de ble etablert.

Helsebringende effekt

Etter romerrikets fall dalte også badenes popularitet. Først ved slutten av 1500-tallet og begynnelsen av 1600-tallet fikk de gamle badene sin renessanse. Man oppdaget at lokale varme kilder kunne ha en helsebringende effekt, og begynte å markedsføre «helse gjennom vann».

Utviklingen gikk videre og dannet en ny kur-tradisjon basert på vann, naturskjønne omgivelser med godt turterreng, og behandlinger med urter og alger. Europas sosieté valfartet de nye kurstedene. Her kunne man nemlig kurere kramper (les; stive og ømme ledd og muskler), og i tillegg pleie det sosiale liv.Veien har vært lang fra da til nå, men forskjellene er ikke så store.

Gode råd og nyttig informasjon

Det finnes forskjellige typer Spa-tilbud og Spa-anlegg. Gjør dine forberedelser og undersøk om tilbudet du har tenkt å bestille passer til dine forventinger. Når du har sjekket inn, start oppholdet med et besøk i Spa-resepsjonen for generell informasjon og ta deg tid til å orientere deg på anlegget. For best mulig effekt av spa-behandlinger anbefaler vi deg å svette godt ut, gjerne i form av trening, et dampbad eller badstue før behandling. På denne måten får du myket opp huden, og varme i kropp og muskulatur.

Kort Om Holmsbu Hotel & Spa

Holmsbu Hotel & Spa, beliggende i fjordkanten side om side med sine sjarmerende sjøboder og stolte sørlandsvillaer, soler seg i glansen fra omgivelsene hele året gjennom. Med egen sandstrand, brygge og marina er dette stedet for deg som ønsker nærkontakt med maritime elementer. Opplev norsk kystnatur og unn deg ro og velvære i spa, bare én times kjøretur fra Oslo.

Rom for alle anledninger

Vi er ikke bare et spahotell. Hos oss kan du velge om du vil bo på et hotellrom eller en suite med utsikt over havet, i en sjøbod eller i en villa. Her ligger alt til rette for at alle skal kunne finne sitt favorittsted uansett anledning. Suite på kjærestetur, sjøbod med familien eller villa på venninnetur – valget er ditt. Vi har egen gjestebrygge og marina som gjør hotellet lett tilgjengelig med båt, og sjøveien fra Oslo tar ca. 1 time og 15 minutter.

Holmsbu

Ofte skal det ikke så mye til for finne ro. En spasertur med frisk sjøluft langs veien eller svabergene, kanskje en tur ned på bryggekanten med spatøflene på. En varm kaffe latte eller en god vin kan gjerne nytes hos oss eller i Holmsbu sentrum. Langs veien til Holmsbu sentrum finner du Holmsbu Billedgalleri, hvor Holmsbumalerne med Henrik Sørensen i spissen sine malerier et utstilt. I sentrum finner du et yrende liv med kafeer, sjarmerende butikker og Holmsbu Handel på sommerstid. Vinterstid finner du et like sjarmerende Holmsbu sentrum, dog i roligere tempo med mindre aktivitet i sommergjestenes fravær.