Kort Om Munch Museet

Fra et historisk bygg på Tøyen til et moderne museum ved Oslos sjøkant: I 2021 åpner nye MUNCH, skreddersydd for store kunstopplevelser. Endelig får den enestående arven etter Edvard Munch plassen den fortjener.

Da Edvard Munch døde i 1944, hadde han fire år tidligere testamentert alle sine etterlatte eiendeler til Oslo kommune. Allerede i sin levetid var Munch involvert i diskusjoner om et fremtidig museum, men først i 1946 ble bygging vedtatt. I 1963, hundre år etter at Munch ble født, åpnet museet i en – etter datidens standarder – svært moderne bygning.

Besøk oss trygt

Antallet besøkende som kan oppholde seg i utstillingssalene om gangen er begrenset, og vi har innført tidsintervall for besøk. For å sikre deg inngang, må du hente ut billetter før du besøker oss. Per idag er inngang til Munchmuseet gratis.

Vi gjør vårt ytterste for å sikre en god opplevelse med et godt smittevern for våre besøkende og følger kontinuerlig med på råd og retningslinjer fra FHI og museumsforbundet.

Vi utfører hyppig rengjøring av toaletter og berøringspunkter i museet gjennom hele dagen. La oss være trygge sammen.

Beligenhet & Adkomst

T-bane: Østgående fra sentrum til Tøyen stasjon
Buss: Nr. 20 til Munchmuseet

Tilgjengelighet

Vi er opptatt av å skape inkluderende og tilgjengelige kunstopplevelser for alle, uansett funksjonsnivå. Museet er tilrettelagt for bevegelseshemmede besøkende og tilgjengelig for rullestolbrukere. Ledsager får fribillett.

For tiden har vi dessverre ikke tilgjengelig parkering, grunnet midlertidig flerbrukshall på området.