Kort Om Salt Art & Music

SALT er et nomadisk kunstprosjekt med pyramidekonstruksjoner kalt “hesjer”, som er basert på tradisjonelle konstruksjonsmetoder langs kysten av Norge. Norge har en av verdens lengste kystlinjer og en gammel kystkultur der folket har fisket i enighet med naturen. Fiskerne satte opp fiskehesjer for å tørke fisken i vinden. Tørket fisk ga ikke bare mennesker næring, men ble også en eksportartikkel som har vært betydelig med tanke på byggingen av Norge.

De pyramidale strukturene er utviklet i samarbeid med arkitekten Sami Rintala. Árdna, Den Arktiske Pyramiden, Langhuset og Naustet gjør SALT til et unikt sted for opplevelser og refleksjon der et mangfold av mennesker kan samles for å oppleve kunst og diskutere dagens store utfordringer.

Havet er avgjørende for planetenes fremtid. Hvordan kan vi sikre et bærekraftig hav for fremtidige generasjoner? Hva kan vi lære av kystfolks evne til å leve med og ut av naturen? SALT ble første gang reist på Sandhornøya i Nordland i 2014. Prosjektet har siden besøkt Bergen og er nå i Oslo.

SALT har utviklet seg til en eviglang festival på kaia i Oslo. Programmet inkluderer konserter, teater, film, festivaler, klubber, foredrag, utstillinger, debatter og familiebegivenheter. Gjennom alle årstider kan besøkende slappe av i badstuen, slukke tørsten og spise velsmakende mat.

Tidligere artister på SALT: Yang Fudong, BJ Nilsen, HC Gilje, Justin Bennett, Jana Winderen, Signe Lidén, Tatjana Gorbachewskaja & Katya Larina, Cecilie Jonsson, Lonnie Holley, Margrethe Pettersen and Edvine Larssen.

Streetfood

SALT samler spennende smaker i en overflod av fristende retter. Organiske og miljøvennlige produkter spiller en sentral rolle, og vi tilbyr et rikt utvalg av veganske retter. I tillegg til streetfood serverer vi et bredt sortiment av drikke (alle rettigheter), som kan nytes på vår servering sammen med maten.

Streetfood – TREEAT
TREEAT tilbyr et plantebasert kjøkken – bokstavelig talt. Alle rettene er veganske, og for hver rett som blir solgt planter de et tre for å gjøre opp for klimaavtrykket. Menyen har en blanding av asiatiske retter og kokkens hjemmelagde veganske burgere. Alle rettene nytes med god samvittighet både for klima og for apetitten!

Streetfood – Kain
KAIN betyr spis på tagalog, det første språket på Filippinene. La deg friste av en nydelig fried chicken steambun fylt med syltet løk, kimchi, colaglaze toppet med korianderdressing.

Streetfood – GO’GRILLA
Go’Grilla serverer klassisk amerikansk streetfood. Vår meny består av smakfulle burgere, fries og tilbehør. Både med og uten kjøtt, laget av kvalitetsvarer. Få en skikkelig sommerfølelse med lukten av nygrilla amerikanske burgere.

Streetfood – Lilleåland
Lille Åland serverer fersk sjømat og deilige smaker fra havet. På den spennende menyen finner du alt fra østers og bacalao til fish and chips og vår velkjente fiskesuppe.

Streetfood – Der Peppern Gror
Folka bak den velkjente indiske restauranten Der Peppern Gror gjør en pop up på SALT i sommer. På menyen står blant annet deres meget populære butter chicken og streetfood-retten samosa chaat.

Sauna

På SALT har vi seks saunaer plassert på kaikanten ved Oslofjorden. Vi har bar med alle rettigheter, kaldkulp, dusj, toaletter og omkledningsrom. Du kan booke enkeltbilletter og bli med på en Sauna Session eller booke din egen badstue for en gruppe opptil 6 personer. Enkelte dager har vi også konserter og eventer i badstuen.