Nyt et godt og gjennomtenkt måltid

Hemsedal Cafe er for mange kjent som «Afterskiens Fødested», for noen er det «perfekte stoppested mellom Oslo og Bergen». For de fleste er Hemsedal Cafe i dag kjent for å være et sted man føler seg hjemme, en restaurant med appetittlig lunch, noe godt å drikke og smakfull middag med lokale råvarer. Men – historien bak Hemsedal Cafe er noe helt spesielt.

Drømmen om et eventyr

Det var en gang to kæller fra Fredrikstad som hadde en drøm. En drøm om glede, god mat og rock’n’roll. Én dag fant de en annonse, en cafe til utleie! Det var bare ett problem – cafeen var over berg og blåne i en liten bygd kalt Hemsedal. Gutta tenkte seg hardt om lenge om, og fem minutter etter hadde tatt fatt på beina, reiste langt og lengre enn langt, og var på vei til deres nye eventyr.
Gutta innså kjapt at de ikke kunne gjøre dette alene. De ringte familien og på én, to, tre var Cafeen i full gang og serverte deres første rett, kjøttkaker i brun saus.

Alle gode ting er tre – og dansende på bordene!

Kjøttkaker ble solgt i hytt og pine og snart hadde hele bygda vært innom den koselige lille Cafeen midt i sentrum. Gutta var ikke fornøyde helt enda. De manglet noe – Rock’n’Roll. Etter dagens skikjøring hoppet gjestene opp på bordene, musikken ble skrudd opp slik ble fenomentet Afterski født.

Entyret så langt var suksess. Det kom stadig nye gjester og helter inn døra og Afterskien briljerte i noen tiår i Hemsedal Sentrum. Gutta så på hverandre og smilte over hva de hadde skapt, men måtte fort tilbake til jobb, fordi om det var noe som var sikkert og vist, var det at to karer var ikke nok. De trengte en tredje bukkene bruse, en kompanjong med vilje, hjerte og sjel for fest. Lite visste de at han de trengte allerede var blant stabelen, sistemann tilbød seg hånda og Hemsedal Cafe tok hele han. Vipps, så var Per, Pål og Askeladden på plass i hjertet av Skandinavias Alper.