Kort Om Godt Brød

Godt Brød åpnet dørene for første gang 9.desember 1995 i Bergen by. Den deilige duften av nybakte økologiske boller og brød bredte seg mellom de små bergenshusene. Inn i Hollendergaten, bort til Korskirken og nedover den brosteinsbelagte Korskirkeallmenningen. Gjennom nøkkelhull og lufteventiler, under dørsprekker og inn vinduer på gløtt spredte den uimotståelige bakeduften seg. Bergenserne strømmet ut i gatene og inn den åpne døren til vårt første, økologiske bakeverksted.

Mottakelsen blandt bergenserne var varm og hjertelig. Den kvalitet og kunnskap Godt Brød var i besittelse av, var nettopp det kundene hadde savnet. Her var det bakerne selv som satte deigen, eltet og knadde hvert eneste produkt og som selv sto bak disken. Og slik har vi gjort det siden. Fordi vi bedriver ekte håndverk heter bakeriene våre bakeverksted. Maten vår er i all hovedsak økologisk. Laget av kortreiste og uforskammet opplagte råvarer. Dyrket frem av hyggelige bønder som driver økologisk landbruk av kjærlighet til jorden og oss som bor her. Nybakte brød. Himmelske boller. Påsmurte rundstykker og baguetter. Kaffe. Juice. Frokost. Lunsj. Mange velger oss av ren ideologi. De fleste velger oss på grunn av smaken. 

Økomerking på Godt Brød

Siden Godt Brøds produkter er basert på økologiske råvarer, blir vi jevnlig kontrollert av Debio. Debio kontrollerer at det er samsvar mellom råvarene vi kjøper inn, og det vi selger. De stiller strenge krav til merking av alle råvarer vi kjøper inn, måten vi produserer bakevarene våre på, og ikke minst hvordan vi merker våre produkter før salg. Dette skjer for at du som kunde skal være sikker på at vi bruker rene økologiske råvarer.

kortreist mat

Vi ser en klar sammenheng mellom kortreist og økologisk mat. Mat som har reist kort er miljøvennlig mat. I perioder kan vi på Godt Brød foretrekke et lokalt og kortreist ikke-økologisk alternativ, fremfor et økologisk alternativ langt borte fra.

Vi oppmuntrer potensielle leverandører til å vurdere økologisk drift. Blant annet samarbeider vi med Balholm om Rekruttfruktprosjektet. Prosjektet har støttet bønder i Sogn som har lagt om til økologisk frukt- og bærproduksjon. Våren 2012 ble den første juicen godkjent som økologisk. Det er vi stolte av! Nå er all juice vi gar fra Balholm økologisk, og siste smak i familien er eple og bringebær. Jepp, den er rågod.